Kultura

benkovačko kulturno ljeto

Benkovačkom izvedbom predstave "U zemlji čudesa" zavšena ljetna gostovanja Dragon teatra

Benkovačkom izvedbom predstave

U petak 31. kolovoza 2018. godine igranjem kazališne predstave za djecu „U Zemlji Čudesa“ završila su se Ljetna gostovanja Dragon teatra ali i programom bogato ovogodišnje Benkovačko kulturno ljeto.

Suradnja Dragon teatra s Gradom Benkovcem i Turističkom zajednicom grada Benkovca započinje 2011. godine, a od tad  je Benkovačko kulturno ljeto izraslo u  visoko kvalitetno događanje koje je grad Benkovac  stavilo prema broju i kvaliteti događanja  ispred  mnogih gradova u Hrvatskoj a HTZ nominirala grad Benkovac za ruralnu destinaciju godine.

Kreiranjem turističke destinacije Ravnih kotara i Bukovice turistička zajednica grada Benkovca kroz dvadeset i devet događanja ponudila je posjetiteljima  glazbenu raznovrsnost, autentičnu gastro ponudu, kazališne predstave i folklorna događanja.

Dragon teatar zatvorio je ljetna gostovanja igranjem u Kaštel Benkoviću u Zavičajnom muzeju Benkovac sedamnaestom izvedbom  predstave „U zemlji čudesa“. U predstavi su igrale: Karla Burčul, Mirta Juran i Sanda Pinter. Kostimografkinja je Anita Goreta,  dizajnerica lutki Iskra Jovanović a redateljica i dramaturginja Maja Šimić, ravnateljica Dragon teatra.Pokrovitelj predstave je Zadarska županija.

„Ovo ljeto zatvaramo sa sveukupno trinaest odigranih predstava. Posebno nas raduje obnova suradnje s turističkom zajednicom općine Kolan i s turističkom zajednicom grada Benkovca.  Zajednice su nas prepoznale i podržale na samim počecima našeg rada i izuzetno nam je drago da se vraćamo. „

Uz Kolan i Benkovac, Dragon je posjetio već upisane destinacije: Veli Iž, Sali, Božavu, Ist, Molat, Silbu, festivale Kalelarg Art i Kvart Art.

Grad Benkovac , Turistička zajednica grada Benkovca i Dragon teatar  uz završetak svojih ovoljetnih programa najavljuju i intenzivniju suradnju ne samo u sljedećoj sezoni već i tijekom cijele godine.

„Drago nam je da smo na terenu i da surađujemo s instiucijama i inicijativama diljem Zadarske županije. Dragonova misija i jest“ nadodaje Šimić: „odlazak na destinacije na kojima smo potrebni , a gdje drugima ne dopušta obaveza odmora. U kulturi nema odmora, jedino tako se utiru staze, gradi i napreduje.“


Reci što misliš!