Kultura

subota od 10 sati

Penjači, plesači, dođite na radionicu u Kneževu palaču

Penjači, plesači, dođite na radionicu u Kneževu palaču
Marko Dimić

Histeri Nova oziva sve gorske spašavatelje, planinare, penjače, plesače, dleatnike visinskih radova, plesače vertikalnog plesa i buduće riggere u RH na stručno predavanje pod nazivom „Opasnosti i rizici u vertikalnom plesu“ koji se održava u sklopu projekta: Novi prostori - vertikalni ples u RH!

PROGRAM: 15.09. (subota) @ 10:00 – 11:30h
KNEŽEVA PALAČA / Koncertni ured Zadar (Multimedijalna dvorana)

Predavanje stavlja naglasak na pitanje kako osigurati plesače, radnike i javnost prilikom proba i predstava vertikalnog plesa koje se održava na liticama, drveću, visokim zgrada ili u kazalištima. Jedan od ciljeva događanja Novi prostori (VDF Hrvatska) jest dokumentirati najbolja iskustva u upravljanju rizicima vertikalnog plesa. G. Zacharias vodit će značajnu raspravu na temu sigurnosti plesača te će naglasiti smjernice i metode koje su utvrđene u Sjevernoj Americi i Europi. Rasprava će biti vrlo informativna za lokalne riggere, plesače, osobe odgovorne za upravljanje rizicima te voditelje, a njezin je cilj podići razinu svijesti o sigurnosnoj praksi u spektakularnom vertikalnom okruženju.

Gost predavač: COLIN ZACHARIAS, Direktor za sigurnost vertikalnih plesača (Aeriosa - Kanada) 

Colin Zacharias je certificirani gorski vodič (ACMG, IFMGA) koji je aktivan u segmentu spašavanja žrtava lavina i gorskom spašavanju od 1980. Sa skupinom Aeriosa Colin je surađivao na više od 60 predstava na izuzetno zanimljivim lokacijama uključujući litice, visoke zgrade i plesne studije. Njegove odgovornosti uključuju planiranje i dokumentiranje upravljanja rizicima, obuku plesača i osoblja, dizajn rigginga te izradu Priručnika skupine Aeriosa o sigurnosti plesača.

Colin je bivši tehnički direktor Udruženja kanadskih gorskih vodiča te trenutačno vrši funkciju glavnog skijaškog vodiča, konzultanta za skijaška područja, koridore za autoceste, upotrebu helikoptera i ralica za pristup skijaškim domovima te za lavine te funkciju profesionalnog edukatora za lavine. Osim u Sjevernoj Americi vršio je obuku gorskih spasitelja u Europi, Japanu, Argentini i na Islandu. Colin radi na projektima televizijske i filmske produkcije kao koordinator za gorsku i helikoptersku zaštitu. Ostali certifikati uključuju SPRAT (pristup pomoću užadi), ACTSAFE zaštita od pada, ACTSAFE visinske dizalice i Spasilac u divljini (napredno pružanje prve pomoći).

Partneri: Grad Zadar – upravni odjel za kulturu, Kneževa Palača, Koncertni ured Zadar

VDF projekt je sufinanciran sredstvima Europske Unije – program Kreativna Europa


Reci što misliš!