Kultura

festival 27., 28. i 29. rujna

Miljenko Jergović zvijezda Kalibar bestiVala u Zadru!

Miljenko Jergović zvijezda Kalibar bestiVala u Zadru!
Goran Stanzl/PIXSELL

Udruga Zadarski pisci za kraj rujna razveselit će nas odličnim programom festivala Kalibar bestiVal - u Zadar stižu vrhunska književna imena - Miljenko Jergović, Tanja Mravak, Nikola Leskovar, Lidija Deduš, Tanja Stupar Trifunović te Tomislav Marković iz Beograda.

Miljenko Jergović godinama je velika književna zvijezda i ovo će biti odlična prilika za zadarsku književnu publiku koja ga nije vidjela od posljednjeg gostovanja na Zadar čita 2009. godine.

Od zadarskih književnika predstavit će se nova knjiga dobitnice Gorana - Martine Vidaić, a posebna gošća programa je rođena u Zadru i europski nagrađivana književnica Tanja Stupar Trifunović, koja stiže iz Banja Luke.

Prvi dan slijedi predstavljanje pobjedika Post scriptuma 2018 Mladena Blaževića i promocija knjige prošlogodišnjeg pobjednika Bojana Krištofića.

Dio program posvjećen je Predragu Luciću, kojeg će predstaviti srpski pjesnik i satiričar Tomislav Marković, a bit će prikazan i dokumentarni film Viva Ludež, uz prigodan razgovor s autorima filma.

Niz književnih programa drugog dana započinje predstavljanjem rezultata projekta "Crtice s otoka" - novina, koje su ovo ljeto u kolaboraciji s književnicima i umjetnicima nastale na Silbi.

Treći dan posvećen je ''Strašnim ženama'', društvenoj igri na temu ravnospravnosti. Igra će se moći zaigrati u Indie baru, gdje će s festivalom biti otvorena i izložba ilustracija Strašnih žena.

Kako Strašne žene predstavlja i slavi doprinos važnih žena društvu, za ovu priliku bit će izrađena i predstavljena poseban karta Daše Drnić, nedavno preminule hrvatske književnice.

Festival završava tematskom slušaonicom u Sv. Dominiku.

PROGRAM (satnica uskoro)

27. rujna - četvrtak (sv. Dominik, osim izložba)
Strašne žene – izložba (Indie bar)
Hommage Predragu Luciću – inserti s You tubea + Tomislav Marković
Predstavljanje knjige dobitnika Nagrade PS Bojana Krištofića / Predstavljanje dobitnika nagrade Post Scriptum nagrada za godinu 2018 
Viva ludež – projekcija filma i razgovor s autorima Baničević i Stanić

28. rujna, petak (sv. Dominik)
Bojan Krištofić i Nataša Kadin– Crtice s otoka
Nikola Leskovar i Lidija Deduš – Katapult u gostima
Miljenko Jergović (moderira: Tomislav Brlek)
koncert

29. rujna subota (Indie bar, sv. Dominik)
Strašne žene – predstavljanje igre, memorijalne karte Daše Drndić i turnir (Indie bar)
Strašne žene uživo – Tanja Stupar Trifunović (Indie bar)
Martina Vidaić  (sv. Dominik)
Tanja Mravak (sv. Dominik)
 Strašne žene slušaonica – DJ: Sara Morić / Zbeletron (sv. Dominik)
 


Reci što misliš!