Kultura

nominacija za mali arsenal

U Gradskoj loži otvara se Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata

U Gradskoj loži otvara se Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata

Društvo arhitekata Zadra (ZDA) najavljuje otvorenje Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2017. godini u utorak, 2. listopada 2018. u 19 sati, u Gradskoj loži, Narodni trg 2, Zadar.

Na prijave za Godišnju izložbu realizacija arhitekata i arhitektica u 2017. pristigao je ukupno 71 autorski rad.

U kategoriji za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački i teorijski rad na području arhitekture se, uz 5 radova koji su konkurirali za nagradu, izložilo i 5 dodatnih radova, izvan konkurencije, čiji su autori članovi Predsjedništva i Stručnog savjeta UHA-e.

Za nagradu “Bernardo Bernardi” za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2017. nominirani su zadarski autori Iva Letilović, Igor Pedišić + Vladimir Končar - Mali arsenal - dio zadarskog srednjovjekovnog Kaštela, kuća-prostorija adaptirana u multimedijalni izložbeni centar, kao polaznu točku šetnje posvećene upoznavanju fortifikacijskog sustava grada.

Namjena prostora je autorima omogućila igru iluzije. Dok je za vrijeme projekcije ambijent potpuno dematerijaliziran, u trenutku njezina prestanka Mali arsenal preobražava se u maksimalno prezentiran autentični povijesni prostor.


Reci što misliš!