Kultura

14. listopada u crkvi sv. Nikole

Violinistička fantazija Stefana Milenkovića za otvorenje Koncertne sezone

Violinistička fantazija Stefana Milenkovića za otvorenje Koncertne sezone

Svečano otvaranje Koncertne sezone Zadar dogodit će se u nedjelju 14. listopada 2018. u crkvi Sv. Nikole s početkom u 20 sati! Nastupit će Stefan Milenković, violinist svjetskog glasa uz klavirsku pratnju Vladimira Miloševića,

Stefan će svirati djela Rahmanjihova, Brahmsa, de Sarasatea i Gershwina!

“Milenković je zvijezda, a to je nešto na što se naiđe samo nekoliko puta u stoljeću. Možda ne znam mnogo, ali znam prepoznati čaroliju kad je čujem”, napis je iz novina o nekadašnjem “čudu od djeteta” koji je postigao svjetsku karijeru, baš kao što su svi i predviđali. Neopterećen glazbenim žanrovima, Milenković je ostvario niz suradnji s glazbenicima iz pop i rock miljea, a tako otvorena uma, svoju publiku ne prestaje iznenađivati zanimljivim i nadahnutim koncertnim programima.

Tako je njegov ovogodišnji program kojim se predstavlja u Zadru nadahnut velikanima glazbe koji su svojim životima i opusima zauvijek obilježili njezinu povijesti. Skladbe Rahmanjinova, Gershwina, Brahmsa i de Sarasatea koje nastavljaju obogaćivati duhovni život publike diljem svijeta, zasigurno će pod gudalom Stefana Milenkovića, a uz pratnju vrsnog pijanista Vladimira Miloševića, utisnuti neku novu nijansu lijepog u sjećanja publike.

Prodaja ulaznica od četvrtka 11. lčistopada 2018 na Info pultu Kneževe palače od 11 do 13 i 18 do 20 sati. Subotom od 11 do 13 sati.

U nedjeljum na mjestu održavanja koncerta sat vremena prije početka.


Reci što misliš!