Kultura

susret pjevačkih zborova

Hrvatskom pjevačkom glazbenom društvu "Zoranić" srebrna plaketa na susretu zborova

Hrvatskom pjevačkom glazbenom društvu

51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova uspješno je održan prošlog vikenda u gradu Rovinju u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Radi se o nacionalnoj manifestaciji s dugogodišnjom tradicijom koja na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske amaterske zborove i ljubitelje zborskog pjevanja.

Na 51. izdanju Susreta, koje je održano 6. i 7. listopada 2018. godine u Rovinju nastupilo je čak 18 hrvatskih pjevačkih zborova predstavnika 13 hrvatskih županija s više od 650 pjevača koji su svoj nastup na Susretu morali izboriti putem 11 županijskih i regionalnih smotri i 1 samostalnog preslušavanja. 

Dvodnevni program 51. Susreta bio je sastavljen od natjecateljskog i revijalnog dijela koji su bili besplatni za publiku. Natjecateljski program održan je prvog dana festivala, 6. listopada u Koncertnoj dvorani Adrispred stručnim povjerenstvom u sastavu Dario Maleš (predsjednik), Ivan Josip Skender i Luka Vukšić, koji su ocjenjivali nastupe zborova sudionika.

Revijalni program održan je u nedjelju 7. listopada, kulminirajući zajedničkim pjevanjem svih zborova sudionika pod dirigentskim vodstvom Ivana Josipa Skendera. Nakon revijalnog programa uslijedila je dodjela nagrada stručnog povjerenstva, a predstavnicima Zadarske županije, pjevačkom glazbenom društvu "Zoranić", uručena je srebrna plaketa.


Reci što misliš!