Kultura

HNK ZADAR

Novu kazališnu sezonu u Zadru otvara predstava "Ol' smo za jedan dan"

Novu kazališnu sezonu u Zadru otvara predstava

U četvrtak, 18. listopada otvara se nova dramska sezona u HNK Zadar, i to predstavom "Ol' smo za jedan dan", u izvedbi HNK Split.

O tome što nas sve očekuje na daskama koje život znače nadolazećih mjeseci danas je bilo riječi na konferenciji za medije u HNK Zadar.

Uvodnu riječ imao je ravnatelj HNK Zadar, Renato Švorinić, koji je najavio sveukupno 12 predstava u novoj sezoni, od čega su dvije premijere. Radi se o predstavi "Tarzan" slovenskog redatelja Matjaža Latina, komediji na temu ljubavnog trokuta koja otvara brojna pitanja na temu materijalističkog svijeta u kojem živimo; te predstavi "Lice" redatelja Zorana Mužića, satiri o životu "novih Rusa" - koja tematizira gubitak identiteta, doslovnom i simboličnom, s licima koja prepoznajemo iz "žutog tiska" i društvenih događaja.

Glumačka radionica pod vodstvom Žane Bumber nastavlja se i u ovoj sezoni, a naglasak je na približavanju kazališne scene mladima, te su najavljene teme koje su bliske generacijama srednjoškolaca, poput otuđenja u obitelji. Nova predstava priprema se za veljaču.


Reci što misliš!