Kultura

suradnja barbera i umjetnika

"Merlinka na Vošti": Zadar ima novi originalni mural

Nakon prekrasnog murala Valentina Radmana, zadarskog profesora i slikara, koji krasi zid u ulici Stjepana Radića, kada krenete put Gradske knjižnice Zadar, te "krila" uz copy centar Meta, stigla nam je i nezaboravna ikona pop kulture!

Za mural Marilyn Monroe zadužen je zadarski umjetnik Dino Dević, a ''krivci'' su i dečki iz barbershopa Mr. Razor koji ovdje imaju radnju i željeli su nešto malo drugačije - jer i oni su drugačiji!

Obratili su se Deviću koji se odmah uhvatio posla i tako ovih dana prolaznici mogu uživati u jedinstvenom prizoru koji će - ne sumnjamo - postati još jedno omiljeno smjesto za fotografiranje.

Dino Dević malo nam je pojasnio inspiraciju za mural koji neodoljivo asocira na film "Sedam godina vjernosti" i kultnu scenu kada glumica gubi kontrolu nad prekrasnom haljinom.

"Ovo bi okarakterizirao kao retro stil, Amerika u 1960-ima, vidimo kako ljudi čekaju na red u brijačnicu (a desno je ulaz). Merlinka je bila u prolazu te joj se nestašno podigla haljina! Pored nje na pločniku bit će natpis "STAND HERE" i tako ćemo pozvati sve prolaznike da se fotografiraju sa Marilyn Monroe.''


Reci što misliš!