Kultura

ponedjeljak, 22. listopada

Ne propustite koncert Ratko Zjača jazz kvarteta u HNK Zadar

Ne propustite koncert Ratko Zjača jazz kvarteta u HNK Zadar

Kazališna sezona nastavlja se jazz koncertom Ratko Zjača Nocturnal four, u ponedjeljak, 22. listopada, u HNK Zadar.

Četiri sjajna glazbenika nastupit će u sastavu:  

Ratko Zjača (gitara)

Stefano Bedetti (tenor saksofon)

Renato Chicco (orgulje)

Marco Frattini (bubnjevi)

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar po cijeni od 40,00 kn. Radno vrijeme blagajne: radnim danom od 11 do 13h i od 18 do 20h, subotom od 11 do 13h.

Ratko Zjača, svjetski poznat jazz gitarist, studirao je u Rotterdamu i New Yorku, a nakon toga obogaćivao svoje iskustvo u raznim bendovima kao frontmen ili član. Surađivao je s mnogim umjetnicima, poput Randyja Breckera, Reggieja Workmana, Simone Zanchini, Antonija Sancheza  itd. 2010. godine nominiran je za najboljeg gitaristu i glazbenika u Južnoj Americi.

Stefano Bedetti - samouki je glazbenik koji je saksofon počeo svirati u četrnaestoj godini života. Inspiraciju je pronašao u Charlieju Parkeru, Michaelu Breckeru i mnogim drugim majstorima uz koje je otkrivao nove dimenzije i pristupe glazbi.

Renato Chicco-  pijanist je i orguljaš koji se školovao na Glazbenom sveučilištu u Grazu i Berklee College of Music u Bostonu. Za vrijeme boravka u New Yorku, bio je članom Lionel Hampton orkestra, te pijanist i dirigent u John Hendricks & Company.

Marco Frattini- pohađao je predavanja stručnjaka u Europi i na Berklee College of Music i New England Conservatory sveučilištima u Bostonu. Njegova aktivnost u nastupima i sessionima dovela je do suradnje s mnogim umjetnicima različitih stilova i žanrova, poput Darryla Halla, Toma Kirkpatricka i drugih.

469661821f218dc842a59bcf2c4ab627.jpg?v=2Entuzijazam, strast, intenzitet i toplina ovih umjetnika mogu se iskusiti u svakom trenutku njihovih nastupa, koji su generator inspirativnih i ugodnih originalnih kompozicija i jazz standarda.

Ovo je druga po redu suradnja Ratka Zjače i Stefana Bedettija. Njihov prvi zajednički album Don't Try This at Home osvojio je nagradu Orpheus 2016. godine za najbolju talijansku produkciju u području jazz glazbe.

Posvećen je Michaelu Breckeru, bratu slavnog Randyja Breckera. Novi album Life on Earth  koji je izašao u siječnju 2018. bit će predstavljan zadarskoj publici. 

Ne propustite jedinstvenu večer uz vrhunske glazbenike.


Reci što misliš!