Kultura

od 19. studenog u gradskoj loži

Započinju radionice fotografiranja Bojana Brecelja

Započinju radionice fotografiranja Bojana Brecelja

Galerija umjetnina i Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar pozivaju na Breceljeve radionice fotografiranja povodom Dana grada Zadra i izložbe „Vodeni zmaj Venecije“ Bojana Brecelja koja se održava u Gradskoj loži.

Serija fotografija Vodeni zmaj Venecije, nastala u periodu od 2013. do 2015. godine, popraćena je crtežima Marka Pogačnika: Zvukovi crkve San Giorgio Maggiore i drugih crteža Venecije te skulpturama Ivane Petan. 

Riječ je o projektu gdje fotografija ima važnu ulogu, ali je uklopljena u umjetnički koncept koji ju nadilazi. Breceljeve fotografije predstavljaju njegovu povezanost s uzročnim, elementarnim u prirodi i potragu za aktivnim izvornim točkama prostora.

Kao nastavak projekta Vodeni zmaj Venecije na izložbi je predstavljen i novi ciklus fotografija nastalih na jonskim i egejskim otocima u sklopu MED Land projekta.

Više o samom projektu možete pronaći na web stranici www.medland.life.

Radionice će se održati u ponedjeljak 19. studenog, te u utorak 20. studenog (u jutarnjem terminu od 9h do 12h i u popodnevnom od 16h do 19h).

Radionice se realiziraju putem teorijskog i praktičnog dijela, a poželjno je da sudionici posjeduju vlastiti digitalni fotoaparat (nije uvjet).

Prilagođene su zainteresiranima od 15 godina na dalje. Maksimalan broj je 15 sudionika po grupi.

Radionice su besplatne za sve sudionike.

Prijaviti se možete najkasnije do srijede 14. studenog na e-mail adresu: pedagog@nmz.hr i/ili na broj telefona 023/251-851.

Prilikom prijave potrebno je ostaviti ime i prezime, dob i kontakt sudionika, kao i željeni termin.


Reci što misliš!