Kultura

zapis@indie

Poezija i proza zadarskih pisaca u novom ambijentu

Poezija i proza zadarskih pisaca u novom ambijentu

Iako djeluju u gradu Zadru bez vlastitog prostora, udruga zadarskih pisaca ZaPis djeluje već punih deset godina, a sinoć su ''osvojili'' još jednu lokaciju, Indie bar na Poluotoku, koji je već pomalo postao omiljeno okupljalište zadarske nezavisne kulturne scene.

Prva književna večer u ovoj jesensko-zimskom periodu ZaPisu je bila prilika i za ''Dan otvorenih vrata''.

Književna večer udruge "ZaPis" u Indie baru Književna večer udruge "ZaPis" u Indie baru

U uvodnom dijelu voditeljica udruge Iva Pejković predstavila je čime se sve bave i koje su uspjehe do sada postigli upravo velikim entuzijazmom i inovativnom prostupu promociji književnosti.

Udruga je započela djelovati s ciljem afirmacije autora Zadarske županije, kao svojevrsna platforma za susret, interakciju, zajedničko djelovanje, te je postala prava prilika za promociju domaće književne produkcije.

- Krila udruzi dao je Goran Bujić, zadarski urednik i društveni kroničar. Članovi su različiti i generacijski i stilski i bave se sasvim različitim poslovima - možda se nikada ne bi upoznali da nije bilo udruge koja ih je okupila s ciljem afirmacije zadarskog suvremenog književnog glasa, pa smo objavili i zajedničku zbirku, a u planu je još jedna, kazala je Pejković.

Zajedničkim aktivnostima postali su pravi proteini grada Zadra, gradivni elementi bez kojih je teško zamisliti brojna kulturna i književna događanja.

U nastavku su članovi čitali svoje pjesme i priče, a Jasminka Vejmelka posebno je predstavila članove radionice pisanja poezije koju vodi utorkom u Knjigozemskoj.

ZaPis 30. studenog upravo u Knjigozemskoj ima goste - udrugu 90+ iz Zagreba, a pridružit će se i Adventu u Zadru.

Sljedeće godine slave deseti rođendan, planova je puno, a ako i sami pišete, zanima vas što rade i ako bi sudjelovali u aktivnostima, slobodno ih kontaktirajte putem Facebooka.


Reci što misliš!