Kultura

nagrada 100 tisuća kuna

Raspisan V.B.Z.-ov natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Raspisan V.B.Z.-ov natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Nakladna kuća V.B.Z. raspisala je natječaj za najbolji neobjavljeni roman, koji će ove godine osim na hrvatskom biti tiskan i na engleskom jeziku, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu.

Urednik Drago Glamuzina istaknuo je kako V.B.Z 15. put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman te dodao kako će pobjedničkom romanu biti dodijeljena i novčana nagrada u bruto iznosu od 100 tisuća kuna.

Novost je ovogodišnje nagrade, naglasio je, da će pobjednički roman osim na hrvatskom jeziku biti objavljen i na engleskom jeziku u Velikoj Britaniji.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Zoran Ferić, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Strahimir Primorac i Drago Glamuzina odlučivat će o dobitnicima nagrade.

Rok za slanje rukopisa teče, kako je najavljeno, od utorka 13. studenoga 2018 do 1. veljače 2019. godine, a predaju se pod šifrom, istaknuto je na predstavljanju.

Detaljnije propozicije mogu se naći na mrežnim stranicama www.vbz.hr

Dosadašnji dobitnici nagrade bili su Josip Mlakić, Marinko Koščec i Jelena Marković, Davor Špišić, Hrvoje Šalković, Svjetlana Gjoni, Predrag Crnković, Dragan Pavelić, Aleksandar Novaković, Amkica Tomić, Ivica Prtenjača, Marin Vujčić, Lada Vukić i Ivica Ivanišević te Marina Šur Puhlovski.


Reci što misliš!