Kultura

nagrada ministarstva

Zadarski plesni ansambl Gesta gostovat će na festivalu plesa u Ljubljani

Zadarski plesni ansambl Gesta gostovat će na festivalu plesa u Ljubljani
Željko Karavida

Plesna udruga Gesta pod vodstvom umjetničke voditeljice koreografkinje Nene Jurišić ovu subotu 17.11.2018 putuje u Sloveniju na plesni festival kao jedini predstavnik Hrvatske.

Plesni festival u Ljubljani pod nazivom "ŽIVA 2018 – festival plesne ustvarjanosti mladih" održava od 15. do 17. studenog u sjećanje na Živu Kraigher, plesnu pedagoginju,koreografkinju i dugogodišnju voditeljicu odsjeka za ples na SGBŠ U Ljubljani.

Ono što je vrlo važno istaknuti da Gestice na ovo nagradno putovanje šalje Ministarstvo kulture i Hrvatski sabor kulture čiji je Gesta dugogodišnji član.

Naime, Gesta je na 28.susretu plesnih ansambala bila  jedna od tri nagrađena ansambla i svaki ansambl poslan je od strane Ministarstva na festivale van naše zemlje.

Izuzetno smo sretne i ponosne da možemo predstavljati svojim plesnim ulomcima iz produkcija svoj grad i svoju zemlju. U Ljubljani ćemo se ovaj puta predstaviti sa koreografijom lyricala pod nazivom "Domino" koju smo premijerno izveli prošle godine u prosincu u sklopu Gestine uspješnice "Odgojoooj".

Osim priprema za Ljubljanu, Gestice najavljuju novu dramsko-plesnu predstavu 22. prosinca u HNK Zadar pod nazivom "MI- jao!" Sve Gestine predstave do sada bile su autorske pa tako i ova. Autor i koreograf je umjetnička voditeljica Nena Jurišić koja ulaskom u 2019. godinu zajedno sa Gesticama ulazi u 18. godinu rada i djelovanja. Gesta postaje punoljetna i zrela sa pomicanje novih granica u radu, edukaciji i općenito plesnoj umjetnosti koju nakon više od četrdeset predstava prepoznaju ne samo u Zadru već kao što imate prilike vidjeti i van našeg grada i županije.

 


Reci što misliš!