Kultura

soba 909

Frane Herenda na Interliberu predstavio novi roman

Frane Herenda na Interliberu predstavio novi roman

Zadarski pisac Frane Herenda na Interliberu je predstavio svoj novi uzbudljivi roman "Soba 909" u nakladi Profila.

- Hvala svima na dolasku na promociju i podršci. Bilo je tu puno i mojih nekadašnjih kolega. Taj roman je pisan i za njih. Korporacije i ovaj hrvatski moderni (a zapravo zastarjeli) oblik kapitalizma ljude smatra potrošnom robom. A ljudi to nisu niti ne smiju biti. Problem nije u ljudima, već u sustavu. Soba 909 je otišla u ruke mnogih i s nestrpljenjem čekam reakcije čitatelja. 

Ono što me posebno veseli, 1202. je još jednom rasprodana! Dotiskat ćemo je sigurno, a možda je i vrijeme za novo izdanje, kaže Herenda. Uskoro će i zadarska promocija i to u kazalištu.

O romanu

Što bi vas nagnalo da ostavite posao oko kojeg vam se vrti sve u životu? Još jedan udarac korporacije? Unutarnji preokret? Ili avantura u sobi 909?

Mladi menadžer zaposlen u marketinškom odjelu velike tvrtke već duže je vrijeme razočaran smjerom vlastitog života.

Premda voli svoj posao, svakodnevica mu se svela na manevriranje pisanim i nepisanim pravilima korporacije za koju radi. Besmislenost posla i sve snažnija tjeskoba koju osjeća ipak nisu dovolje da ga potaknu na životnu promjenu.

No iz kolotečine izbaci ga avantura s nepoznatom djevojkom, avantura koja se odvija po pravilima koja su njemu nepoznata.


Reci što misliš!