Kultura

prijavite se

Otvorene su prijave na foto-natječaj "Klik za bolju Hrvatsku"!

Otvorene su prijave na foto-natječaj

Danas kreće treće izdanje fotografskog natječaja Klik za bolju Hrvatsku, u organizaciji Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule.

Nakon prvog natječaja organiziranog 2013. godine, u kojem su sudionici pokazali ono što su zabilježili kao najvažnije o Hrvatskoj u njezinoj prvoj godini članstva u Europskoj uniji, drugog organiziranog 2016. nakon dvije i pol godine članstva, u trećem natječaju Ured poziva sve da objektivom fotoaparata ili mobitela i nakon pet i pol godina članstva u EU Hrvatsku uhvate onakvom kakvu je vide i vole, sa situacijama i motivima koji nam govore da živimo u zanimljivoj zemlji.

„Hrvatska se u pet i pol godina članstva u Europskoj uniji promijenila. Pred nama su se otvorile mnoge nove prilike, suočavamo se i s novim izazovima, koji mijenjaju i način na koji gledamo oko sebe. Klikom za bolju Hrvatsku želimo dokumentirati taj doživljaj Hrvatske koja se mijenja“, rekao je Tonino Picula, najavljujući ovogodišnje izdanje Klika.

U natječaju mogu sudjelovati punoljetni građani Republike Hrvatske s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a autori najboljih radova osvajaju put u Strasbourg na plenarnu sjednicu Europskog parlamenta od 14. do 17. siječnja 2019., kao i izlaganje fotografije u sklopu skupne izložbe potkraj siječnja 2019.  

Pravilnik Natječaja dostupan je na službenim web i Facebook stranicama zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule.

Originalan autorski rad, s popunjenim Prijavnim listom, natjecatelji trebaju poslati nanatjecaj.picula@gmail.com  s naznakom „Prijava na natječaj Klik za bolju Hrvatsku3_nadimak“ i to najkasnije do 9. prosinca 2018. u 23:59.

Sve pristigle radove pregledat će žiri kojim predsjeda ugledni, višestruko nagrađivani hrvatski fotograf Saša Ćetković, te će odabrati finaliste čiji će radovi 14. prosinca 2018. biti objavljeni na službenoj Facebook stranici zastupnika Picule te dostupni svim Facebook korisnicima za glasovanje „lajkovima“, do 21. prosinca 2018. u 12 sati. 

Pobjednici, njih 20 s najviše glasova, bit će objavljeni unutar 24 sata od završetka glasovanja, odnosno 22. prosinca 2018.


Reci što misliš!