Kultura

zanimljivo i poučno!

MAS i OŠ Petra Preradovića organiziraju radionicu "Djeca i Muzej – edukacija i crtanje"

MAS i OŠ Petra Preradovića organiziraju radionicu

U sklopu izložbe "Istočnomediteransko staklo – Kolekcija Ante Grčića", otvorene 04. prosinca 2018. u Muzeju antičkog stakla u Zadru, održat će se i pedagoške radionice na temu antičkog stakla istočnomediteranske provenijencije pod naslovom "Djeca i Muzej – edukacija i crtanje".

Radionice vodi Anamarija Gorenc (05. – 07. prosinca 2018. u 9 h). Organizatori programa su Muzej antičkog stakla i Osnovna škola Petra Preradovića u Zadru. U program će biti uključeni učenici prvih razreda.

Radionicu prati iznimno zanimljiv i raznoliki tematski sadržaj uz demonstraciju puhanja stakla u muzejskoj staklarskoj radionici koju vodi staklopuhač Marko Štefanac. Tijekom demonstracije puhanja učenici će se upoznati i sa staklenom sirovinom, alatima te pećima za taljenje i izradu stakla.

U prvom dijelu obilaska učenicima će biti predstavljen Muzej te će krenuti u razgledavanje izložbe Istočnomediteransko staklo. Izloženi predmeti poslužit će kao podloga za glavni dio programa kojeg čini radionica crtanja. Mladi posjetitelji će u muzejskom okruženju stvoriti vlastita umjetnička djela u bojama i nijansama antičkih i srednjovjekovnih izrađevina.  


Reci što misliš!