Kultura

anđeli u caffe galeriji

Silvijana Dražović gotovo četiri desetljeća vjerna "Đini": Izazov je raditi sve bolje, jače i temeljitije

Silvijana Dražović gotovo četiri desetljeća vjerna

(VIDEO) "Nađi svoj dom anđele" naziv je izložbe Silvijane Dražović koja je sinoć otvorena u toplom ambijentu u caffe galeriji Đina. A sve je započelo prije gotovo četiri desetljeća, priča nam ova osebujna zadarska umjetnica.

Prvi božićni anđeli bili su od tijesta, a "Đina" je postala novi dom za umjetnike. Tradicionalno svaki blagdan Božića i Uskrsa Silvijana prezentira svoje vizije anđela, kako to ona voli reći, za odrasle, baš kao kada jedna baka anđela prepozna i pokloni unuci da je čuva.

Neumorna Silvijana sudjeluje na Artmarketu, godišnjoj izložbi HDLUa Zadar, likovnoj koloniji. "Ostala sam 38 godina vjerna Đini, nije to bilo uvijek tako lako. Ono što me nikad ziheraški nije usporilo je izazov, nisam se ulijenila i napravila nešto, što se kaže, u tri poteza...ova naša divna galerija u našem divnom gradu me uvijek toliko izaziva da radim sve bolje, sve jače, sve temeljitije''. 

Na otvorenju izložbe mladi student povijesti umjetnosti dao nam je i svojevrsni pregled povijesnog značaja anđela kroz religiju.

A partnerice u 3,2,1, kuhaj! showu, Silvijana i Marica, oduševile su prisutne domjenkom. Tortilje s piletinom, božićna drvca punjena sirom i špinatom, krekeri, dipovi...pričaju nam kako su se upoznale još kada su radile za Karneval i madrigaliste, a iskustvo u showu ih je zaista posebno povezalo.

Kako to već ide u "Đini", atmosfera je ležerna i vesela, pa evo i našeg malog video izvještaja!

 


Reci što misliš!