Kultura

adventske priče

"Tvornica" Marina Franića: Četiri godine fantazije s bodulskim potpisom

Photo: Iva Perinčić

Nakon što smo pronašli jednu odličnu priču - suradnju craft pive i osebujnog umjetnika Marina Franića, vrijeme je da vas podsjetimo na projekt koji ovaj osebujni zadarski umjetnik, bodulski Petar Pan predano vodi već četiri godine

Riječ je o "Tvornici mašte" kojom je Franić objedinio svoj kreativni rad. A što sve tu nema, nema što nema! Dječji leksikoni, školski udžbenici, plakati, izložbe, kazališne predstave, vrhunska vina…. nedavno su objavljene i ilustracije za knjigu zadarske književnice Andreje Malte. 

Marinove unikatne radove možete naručiti i putem Facebooka, preko njegove stranice Blind Artist

Marin Franić posebno je inspiriran blagdanskom čarolijom, a treba istaknuti da su njegovi radovi - ilustracije, kolaži u neobičnim okvirima s nekoliko zanimljivih intervencija - od glave do pete unikati.

Nakon što je ovoga ljeta udahnuo dušu vinskoj priči pod nazivom “Grotta”, a na Adventu imamo pivo sa ilustracijom Sfinge proizvedeno u zadarskom pogonu Pivovare 8, Marin je vrijedan i priprema četvrtu seriju dječjih leksikona “Mraz”.

"Odjenut ćemo “Mrazu” novo ruho, bit će to još jedna blagdanska serija s unikatnim slikama. Ovo je već četvrta godina, tako da je to postala i pomalo tradicija", najavljuje.

Njegova imaginacija počiva na prije svega bajkama, basnama, old school animiranim serijama uz nekoliko izleta u strip i pop kulturu.

Najbolje je da sami provjerite o čemu se radi u albumu serije Mraz Marinove "Tvornice mašte". Ima li ljepšeg poklona od onoga koji predstavlja unikat?


Reci što misliš!