Kultura

19. prosinca

Blagdanski koncert Zbora HRT-a pod vodstvom Tomislava Fačinija

Blagdanski koncert Zbora HRT-a pod vodstvom Tomislava Fačinija

Koncert se održava u srijedu, 19. prosinca s početkom u 20 sati u crkvi sv. Nikole u Zadru. Pjesme koje nas vode na putovanje hrvatskim krajevima i običajima obradio je dirigent Zbora, Tomislav Fačini

Božićni koncerti Zbora Hrvatske radiotelevizije prigoda su i za gostovanja u drugim prostorima i gradovima, pa se ovoga adventa nastavljaju lijepe dugogodišnje suradnje, posebno u vrijednim sakralnim prostorima diljem Hrvatske.

Adventski koncert: Veseli se, majko Božja ZBOR HRT-a, Tomislav Fačini, dirigent Tradicijske adventske i božićne pjesme

Za sklad povijesne sakralne arhitekture i hrvatskih tradicijskih božićnih pjesama, ali u novome vokalno-instrumentalnom ruhu, zaslužni su naši istaknuti skladatelji.

Ove godine, pjesme koje nas vode na putovanje hrvatskim krajevima i običajima obradio je dirigent Zbora, Tomislav Fačini, pridruživši solističkim i zborskim glasovima živopisan instrumentalni sastav.

Gradišćanska Ta zvijezda, kastavski napjev Tri kralja jahahu, Oj djetešce i Oj pastiri iz Prigorja, kajkavska Poslan bi angel Gabriel te Veseli se, majko Božja, kojom dolazimo do juga Dalmacije, uvod su u veliki blagdan Božića.

Koncert se održava u srijedu, 19. prosinca s početkom u 20 sati u crkvi sv. Nikole u Zadru.

Cijene ulaznica: 60 i 50 kn


Reci što misliš!