Kultura

18. siječnja

Drama Plus predstavit će "Čudnovate zgode šegrta Hlapića"

Drama Plus predstavit će
Bojan Bogdanić

U petak, 18. siječnja u 12:30 i 19:30 sati u HNK Zadar u izvedbi Drame Plus očekuje vas predstava "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" Ivane Brlić-Mažuranić.

O predstavi:

Mali postolarski šegrt, imenom Hlapić, radi u postolarskoj radionici majstora Mrkonje i njegove žene. Hlapić ima svog vjernog prijatelja psa Bundaša. Hlapić jako marljivo radi po cijeli dan. Ustaje rano i s kasnim mrakom odlazi na spavanje. Jednoga dana majstor Mrkonja naljuti se na Hlapića, jer sin Gradonačelnika nije bio zadovoljan svojim novim čizmicama. Siroti Hlapić uzme koricu kruha i komadić sira i ode u svijet razgaziti čizmice.

Na putu mu se pridruži Bundaš. Prešli su dug put, kad počne padati kiša. Hlapić i Bundaš sakriju se ispod mosta. Tamo susretnu Crnog čovjeka. Čim se probudio Hlapić shvati da im je Crni čovjek oteo čizmice. Krene u potragu za njim. Na putu susretne djevojčicu Gitu i njenog papagaja.. Gita je nastupala u cirkusu i iz njega pobjegla. Zajedno s Hlapićem nastavi put u potrazi za čizmicama i svojim ukradenim naušnicama. Putem nailaze na mnoge nedaće, ali se svima trude pomoći i s njima postaju prijatelji. Napokon pronalaze skrovište Crnog čovjeka i sve ukradene stvari. Gita i Hlapić vrate ukradene stvari seljanima i kreću u potragu za Crnim čovjekom. Hlapić uspije pobijediti Crnog čovjeka i nevoljama je napokon kraj!

Putem sretnu majstora Mrkonju i otkriju kako je Gita njegova davno izgubljena kćer. Svi su sretni , a Hlapić ponovo može raditi svoje omiljene cipele.


Reci što misliš!