Kultura

proza ive pejković

"Vošta do Novog Sada": Priče zadarske autorice u časopisu "Polja"

Mario Padelin

Urbana zadarska proza stigla je do Novog Sada! Zadarska autorica Iva Pejković objavljena je u jednom u uglednih regionalnih časopisa za književnost i teoriju, "Polja", koji okuplja brojne pisce, pjesnike i kritičare, kao i prijevode renomiranih književnika.

"Polja" objavljuje Kulturni centar Novog Sada, urednik je Alen Bešić, a izdanje se može naći i u online formatu.

Pejković je u broju 513. zastupljena u rubrici ''Glasovi'' sa svojom pomaknutom prozom urbanog, kvartovskog nazivnika (zadarska Voštarnica), kojom se bavi posljednje dvije godine.

Riječ je o svojevrsnim poetsko-proznim zapisima, fragmentima, u okviru odrastanja u prijeratnom Zadru i oslikavanje njegove transformacije kroz osobnu transformaciju. U časopisu se nalaze "Kraljičina plaža", potom "#Kvartovska" i "Zapisi".

Prozu Ive Pejković koju je odabralo uredništvo "Polja" može se pregledati i na linku:

Iva Pejković objavila je roman Mačka u čizmama u ediciji Katapult, Rijeka, 2007.Vodi Klub čitatelja za mlade u Gradskoj knjižnici Zadar. Projekt je samostalno pokrenula 2008. godine, od kada je redovni volonter i suradnik Gradske knjižnice Zadar na brojnim projektima, posebno na manifestaciji Zadar čita.

Od 2010. godine urednica je portala eZadar i freelance autor. Nekoliko godina vodila blog za Večernji list s književnim kritikama i tekstovima posvećenima knjizi.

Kratke priče objavila na više online portala, te u Zarezu, Slijepom putniku i zbirkama Samo ti pričaj i Rukopisi33.

Predsjednica je Udruge Zadarskih pisaca ZaPis s kojima organizira Kalibar bestival u Zadru i više kulturnih događanja tijekom godine u Zadru i Zadarskoj županiji.


Reci što misliš!