Kultura

u Izložbenoj dvorani Državnog arhiva u Zadru

Izložba svetaca titulara zadarskih crkava Stipana Kujundžića Šuntića

Izložba svetaca titulara zadarskih crkava Stipana Kujundžića Šuntića

U ponedjeljak, 17. prosinca s početkom u 18 sati u Izložbenoj dvorani Državnog arhiva u Zadru održat će se svečano otvorenje izložbe svetaca titulara zadarskih crkava poznatog zadarskog liječnika i slikara dr. Stipana Kujundžića Šuntića.

Organizator izložbe je Hrvatski liječnički zbor, Podružnica Zadar u povodu 150. obljetnice osnutka.

Doktor Stipan Kujundžić Šuntić rođen je 1952. godine u Grubinama u Imotskom. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1977. godine. Internu medicinu je završio 1985. godine u Zagrebu, a godinu poslije i poslijediplomski studij iz gastroenterologije i hepatologije. Godine 1995. otvara privatnu internističku ordinaciju u Zadru.

Prve savjete u slikanju dobio je od učitelja Mirka Grabovca i oca Ivana Augustina Kujundžića Šuntića. S prijateljima umjetnicima iz Zadra 2000. godine osniva umjetničku udrugu ZadArt. Od tada intenzivnije slika minijature uglavnom u tehnici akvarela.

Osim što je član udruge ZadArt član je i udruge LIK – Likovnjaci Imotske krajine. Održao je pregršt samostalnih izložbi i zajedničkih izložbi s članovima udruge ZadArta i LIK-a.


Reci što misliš!