Kultura

koncert u crkvi sv. jurja

Virsko božićno klapsko druženje postalo je tradicija

Virsko božićno klapsko druženje postalo je tradicija

Peti put iza adventsko-božićnih i novogodišnjih zbivanja te uoči blagdana Sveta tri kralja, na Viru je 3. siječnja održan koncert klapa u župnoj crkvi svetog Jurja.

 

Osam muških, ženskih i mješovitih klapa te dva zbora, što je dosad najveći broj sudionika ili pjevačica i pjevača na virskom božićnom klapskom druženju, izvelo je dvadeset prigodnih pjesama, a na kraju su po tradiciji zajedničkim snagama zapjevali „Narodi nam se“ slaveći blagdan Božića i nadolazeći blagdan Bogojavljenja ili Sveta tri kralja.

Božićni koncert klapa na Viru Božićni koncert klapa na Viru

Božićno-novogodišnji koncert otvorila je virska mješovita klapa „Puntadura“ nakon koje su nastupili ženska klapa „Zikve“ s otoka Pašmana, mješovita zadarska klapa „Maraška“, klapa „Ponistra“ iz Crnog, klapa „Condura“ iz Nina, mješoviti vokalni ansambl kulturno umjetničkog društva „Baul“ iz Petrčana, mješovita klapa „Kolajna“ iz Zadra, ženska klapa „Kandelora“ iz Zemunika Donjeg, klapa „Karmel“ iz Turnja te prvi put na Viru mješoviti ansambl „Ars Cantabile“.

- Večeras smo na Viru, ali je s nama je cijela Zadarska županija. Zaista je lijepo vidjeti takvo zajedništvo, produhovljeno u Bogu i s mirom u čovjeku - kazao je virski župnik don Tihomir Vulin na samom kraju koncerta kada su Virani pljeskom ispratili sve sudionike za koje je priređen prigodni domjenak u restoranu „Kotarina“.

Klapsku večer u trajanju oko 70 minuta, vodila je event menadžerica Nina Peroš iz destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ koja je organizirala događaj, dok je sponzor bila Općina Vir.

 

Reci što misliš!