Kultura

utorak, 8. siječnja u 18

"Karlson s krova" - Priča o bezgraničnoj moći dječje mašte u Kazalištu lutaka Zadar

Predstava "Karlson s krova" u Kazalištu lutaka, bit će u utorak, 8. siječnja u 18 sati. Predstava traje 45 minuta, a namijenjena je djeci u dobi iznad pet godina.

 

Redateljica i dramaturginja je Ljudmila Fedorova, koja je za Kazalište lutaka Zadar radila nagrađivanu predstavu Zvjezdica. Za tu je predstavu glazbu radio Tomislav Pehar, koji je i ovaj put zadužen za glazbeni dio.

U predstavi igraju Anđela Ćurković Petković, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Sanja Zalović, Josip Mihatov i Juraj Aras. 


A o čemu je riječ u predstavi?

Svante Svenson vrlo je usamljen sedmogodišnji dječak. Njegovi su roditelji prezauzeti poslom i vlastitim obavezama da bi se igrali s njim pa čak i primijetili njegovu usamljenost. K tome, nedavno su se preselili u novi grad, a Svante je krenuo u novu školu u kojoj još nije stekao nove prijatelje. No odjednom se, baš u trenucima njegove najveće usamljenosti, niotkuda, počeo pojavljivati neobičan čovječuljak Karlson. Karlson koji na leđima ima propeler i može letjeti. Karlson koji šeta po krovovima i za ručak, umjesto juhe, jede slatkiše.

Karlson koji nikada - ali baš nikada - nije umoran i koji je uvijek - ali baš uvijek spreman za igru! Karslon će postati Svanteov najbolji prijatelj. Svi bi željeli takvog prijatelja! Ako posegnemo za najsnažnijim i najčarobnijim stvaralačkim alatom - vašom maštom, možete! Prema motivima romana poznate spisateljice za djecu Astrid Lindgren, a u režiji spretne, kreativne i - kao i Svante-maštovite Ljudmile Fedorove, nastaje još jedna zabavna, poučna, dinamična i topla predstava koja će nas podsjetiti i prisjetiti na bezgraničnu moć mašte.

Reci što misliš!