Kultura

posljednja uloga ive gregurevića

"Za dobra stara vremena" krajem siječnja u kinima

Luka Klun/Pixsell

Film Eduarda Galića "Za dobra stara vremena", koji obrađuje temu iseljavanja u potrazi za boljim životom, a u kojemu je jednu od posljednjih filmskih uloga ostvario Ivo Gregurević, u hrvatske kinodvorane dolazi 31. siječnja.

Galićev film, koji se bavi burnim godinama nastanka hrvatske države, tranzicijom socijalizma u kapitalizam i (ne)spremnošću na promjene koje ona donosi, premijerno je prikazan na 65. pulskom filmskom festivalu, a njime je otvoren i prošlogodišnji 12. Vukovar film festival, ističe se u priopćenju.

"Film možemo definirati kao zagrebački, odnosno kvartovski, a kroz priču o odrastanju dvojice prijatelja na prijelazu u novi milenij problematizira se tema aktualna i četvrt stoljeća kasnije – jesu li bolje odabrali oni koji su u potrazi za boljim sutra napustili Hrvatsku ili oni koji su ostali. Svaka opcija za sebe nosi i pozitivne i negativne strane, dileme i izazove, a na nama je bilo da ih nastojimo što bolje prikazati u svakom svjetlu, jer je to nešto što se svakodnevno događa oko nas", rekao je producent i scenarist filma Dominik Galić.

U filmu, u čijem je središtu dilema ostati u Hrvatskoj ili otići, glume Marko Petrić, Karlo Mrkša, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić,  Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosak, Mustafa Nadarević, Denis Bosak, Žarko Potočnjak, Karlo Mlinar te nedavno preminuli Ivo Gregurević, kojemu je ovo jedna od posljednjih uloga.

Scenarist i producent filma je Dominik Galić, direktor fotografije Dario Hacek, a za montažu i zvuk zaduženi su Ivan Zelić i Stjepan Lučić.

Film u distribuciji Continental filma u kinodvorane dolazi 31. siječnja.


Reci što misliš!