Kultura

nova izložba u zadru

Tanja Belić fotoaparatom bilježi "Mediteranski blues"

Tanja Belić fotoaparatom bilježi

"Mediteranski blues" naziv je izložbe fotografija zadarske autorice Tanje Belić. otvorene u predvorju Gradske knjižnice Zadar-Arbanasi. Posebno drag motiv za Tanju su stare brodice, koje najčešće ''lovi'' u okolici Nina.

Tanja Belić je rođena 12. travnja 1981. u Zadru, gdje je završila srednju medicinsku školu.

Od malih nogu gaji ljubav prema fotografiji, a intezivno se fotografijom bavi zadnjih desetak godina, izričito za svoj gušt, te inspiraciju najviše pronalazi u dalmatinsko-morskim motivima. Kaže kako joj nije teško ustati u cik zore zbog dobrog kadra, a fasciniraju je i zalasci sunca te odrazi oblaka na površini mora.

Posebno drag motiv za Tanju su i stare brodice, koje najčešće ''lovi'' u okolici Nina.

c4fa4c056502eaab9c7f0abac3899854.jpg?v=1- Odrazi neba na glatkoj površini mora, kaići, ruzinave bitve, cime, mreže, pa čak i mačke u starim, bodulskim dvorištima, sve je to u fokusu autorice koja na taj način nudi pogled u detalje jedne nostalgične priče o mediteranu kojega u poplavi suvremenih fenomena sve manje zapažamo. Fotografski izraz Tanje Belić otima zaboravu mediteranski blues, možda bi njezina fotografija bila savršen cover za novi album Gibonnija, kazala je o izložbi Iva Pejković, zadarska književnica. Vrijedi istaknuti i to da su Tanjine fotografije upravo odraz trenutka kakav on jest - ne obrađuje ih posebnim ''alatima'', aplikacijama.

Tanja Belić do sada je sudjelovala na šest skupnih izložbi, zajedno sa članovima grupe Adriatic Artists. Ovo joj je prva samostalna izložba.

Fotografije možete pogledati na webu ovdje a postavljena je u GKZD sljedeća dva tjedna!


Reci što misliš!