Kultura

bravo!

Fotografija zadarskog fotoreportera Dina Stanina Pixsellova fotografija godine

Fotografija zadarskog fotoreportera Dina Stanina Pixsellova fotografija godine
Dino Stanin/ PIXSELL

Izabrana je najbolja Pixsellova Facebook fotografija u 2018. godini!

To je fotografija zadarskog fotoreportera Dina Stanina koji je dronom iz zraka snimio veličanstveni i dirljivi ispraćaj katamarana s lijesom Olivera Dragojevića iz splitske luke.

Splićani ispratili Olivera na posljednju plovidbu - fotografije iz zraka Splićani ispratili Olivera na posljednju plovidbu - fotografije iz zraka

Fotografija je snimljena 31. srpnja 2018. Opis uz fotografiju:

Dan je nacionalne sućuti zbog smrti Olivera Dragojevića. Nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali, hrvatskom panteonu u kojem su mir i spokoj našli velikani koji su ispisali hrvatsku i europsku povijest, građani uz molitvu i Oliverove pjesme ispraćaju na posljednji počinak glazbenu legendu. Okupili su se i odaju mu počast od Trga Frane Tudjmana preko Rive do gata Sv. Nikole, gdje će u 19.50 katamaranom Jadrolinije isploviti prema Vela Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske ratne mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala, velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma. 

Među tisućama fotografija objavljenih na Facebook stranici Photo i video agencije Pixsell, brojem lajkova fanova te stranice Staninova fotografija prvo je ušla u uži izbor od 10 najboljih da bi u finalnom glasovanju skupila najviše lajkova i na taj način odnijela pobjedu.

Iskrene čestitke dragom kolegi Staninu!


Reci što misliš!