Kultura

UTORAK 29. siječnja

Zadarski komorni orkestar izvodi simfonijsku bajku Petar i vuk

Zadarski komorni orkestar izvodi simfonijsku bajku Petar i vuk
Željko Karavida

U utorak, 29. siječnja, u HNK Zadar, u tri termina s početcima u 10, 12 i 14 sati Zadarski komorni orkestar pod vodstvom dirigenta Vetona Marevcija izvest će simfonijsku bajku Petar i vuk!

Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem  dirigenta Vetona Marevcija u Hrvatskom narodnom kazalištu u više će termina u jednom danu izvesti djelo Peća i vuk ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva.

Radi se o simfonijskoj bajci za pripovjedača i orkestar, namijenjenoj djeci vrtićke i ranije osnovnoškolske dobi. Oni tijekom koncerta upoznaju instrumente simfonijskog orkestra, i to izgledom i tonskom bojom, u duhovitom skladateljevu pristupu koji svakom instrumentu zadaje neku ulogu.

Tako ptičicu predstavlja flauta, djedicu fagot, mačku klarinet, patku oboa, lovce trublje, vuka rogovi, a junaka djela, dječaka Peću - cijeli orkestar. Radnju bajke i likove prate slike na velikom platnu, koje prikazuju kako je dječak Peća uz pomoć lovaca i prijatelja iz životinjskog carstva svladao strašnog vuka. Od premijere 1936. do danas, to je djelo doživjelo i brojne adaptacije u druge medije, uključujući i Oscarom nagrađeni kratki film. 

Ciklus ZKO-a, Srijeda, 29. 1. 2019.,  HNK Zadar – u 10, 12 i 14 h

Cijene ulaznica: 20 kuna

Prodaja ulaznica: HNK Zadar Blagajna HNK Zadar na dan koncerta 29. siječnja - pola sata prije početka programa.

Reci što misliš!