Kultura

promocija u utorak, 22. siječnja

Što donosi novi broj časopisa "Zadarska smotra"?

Što donosi novi broj časopisa
Davor Visnjic/PIXSELL

Promocija časopisa će se održati 22. siječnja 2019. u Svečanoj dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru s početkom u 18 sati.

Zadarska smotra, časopis Ogranka Matice hrvatske u Zadru, časopis je za kulturu, znanost i umjetnost, a nadovezuje se na tradiciju Zadarske revije od 1952. i Zadarske smotre od 1992. Iako časopis izlazi u Zadru, te je velika pozornost i posvećena zadarskom području, prostor u ovom časopisu imaju i drugi krajevi u Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Časopis će prikazati: akademik Tonko Maroević, prim. dr. Mirko Jamnicki Dojmi, te prof. dr. sc. Josip Lisac, glavni urednik časopisa.

Promocija časopisa će se održati 22. siječnja 2019. u Svečanoj dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru s početkom u 18 sati.

Uredništvo časopisa Zadarska smotra u časopis uvrštava tekstove visoke kvalitete vodeći istovremeno računa i o zanimljivosti koja će privući današnjeg čitatelja. Časopis izlazi tromjesečno a njegovu, sada već prepoznatljivu strukturu, čine znanstveni prinosi, književni tekstovi, eseji, prikazi, prijevodi itd..


Reci što misliš!