Kultura

u city galleriji

O utjecaju čovjeka na morski ekosustav na izložbi: "Plasticamente - plastična noćna mora"

O utjecaju čovjeka na morski ekosustav na izložbi:

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce u sklopu međunarodnog projekta „ML REPAIR“ postavlja u Centru City Galleria u Zadru izložbu pod nazivom Plasticamente - Plastična (noćna) mora! Izložbu možete pogledati svakim danom od 21.01.2019. pa do 4.02.2019.

U sklopu izložbe, posjetitelji će na panelima moći saznati više o temi morskog otpada na hrvatskom i engleskom jeziku, a pripremili smo i interaktivni dio za djecu i mlade. Uz izložbeni dio gdje će naši najmlađi moći istraživati podvodni (plastični) svijet, edukatorice Udruge Sunce Split provodit će edukativne radionice s djecom u školama koje su se prijavile za sudjelovanje u edukativnom programu.

Opći cilj projekta ML-REPAIR je sprečavanje i smanjivanje unosa i raspršivanja otpada u Jadranskom moru. Nositelj projekta je CA’ Foscari Fakultet, Sveučilište u Veneciji, a partneri su Talijanski Nacionalni Institut za zaštitu okoliša i istraživanje (ISPRA), Udruženje M.A.R.E. i LIMOSA iz Italije te Institut za oceanografiju i ribarstvo, Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Split.


Reci što misliš!