Kultura

večeras u 20 sati

Četiri gitaristička virtuoza u Kneževoj palači

Četiri gitaristička virtuoza u Kneževoj palači

U srijedu, 23. siječnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa – Kneževa palača s početkom u 20 sati održat će se koncert kvarteta gitara – Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić, Tvrtko Sarić.

Četiri virtuoza predočit će nam svu ljepotu instrumenta pronađenog otprilike 3500 g. pr. Kr. u Egiptu, odakle su ga trgovci i moreplovci donijeli i na ovu, našu stranu Mediterana.

Dvojica od njih su prave gitarističke zvijezde: Zorana Dukića je karijera poslije rodnog Zagreba odvela u Köln, Amsterdam, Haag - da bi na kraju uspio postati čovjek koji je Eskimima prodao led - to jest, podučavao gitaru na konzervatoriju u kolijevci gitare, u Barceloni.

Potvrda je to značaja Zagrebačke gitarističke škole koja je odaslala mnoga gitaristička imena po svijetu, ali i privukla mlade talente iz drugih zemalja koji su Zagreb odabrali za mjesto učenja. Jedan od njih je i Petrit Çeku, rodom iz Prizrena na Kosovu, virtuoz pomalo starinskog, romantičarskog kova, kojeg publika naprosto obožava. U Zadar nam stiže s europske turneji Night of the Proms 2018, gdje su glavne zvijezde Bryan Ferry, Seal i Suzanne Vega. U Zadru će Dukić i Ceku nastupiti sa svojim kvartetom, koji osim njih dvojice čine Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, uspješni domaći gitaristi srednje generacije.

Cijene ulaznica: 60 i 50 kn

Prodaja ulaznica: od ponedjeljka, 21.1.2019.

Info pult Kneževe palače

Radnim danima od 11 do 13 i 18 do 20 h

Subotom od 11 do 13 h

Nedjeljom Info pult ne radi

Ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta

Više informacija na: www.kuzd.hr

Reci što misliš!