Kultura

nema odmora za naše plesačice

Gesta gostuje u Sisku, Požegi, Šibeniku i Splitu

Gesta gostuje u Sisku, Požegi, Šibeniku i Splitu

Nakon izvedbe predstave "Mi-jao", zadarska plesna udruga Gesta kreće u nove umjetničke pobjede.

Predstava je premijerno izvedena u prosincu i zbog velikog interesa publike i brojnih sugestija za još jednom izvedbom umjetnička voditeljica Nena Jurišić i Gesta tim odlučili su se za još jednu izvedbu koja je održana u subotu, 9. veljače.

- Zaista smo sretni i ponosni da naši polaznici imaju ovako veliku potporu publike i to ne samo svojih bližnjih, već brojne publike koja prati Gestin rad dugi niz godina. To nam je najveća nagrada - dolazak publike koja nije emotivno vezana za nekog iz Gestinog tima, plesača i glumaca, već željno isčekuju priliku za dolazak na naše produkcije.

Mislim da je to izvrstan pokazatelj da radimo dobro i kvalitetno i da svojim autorskim predstavama ostavljamo trag ne samo u životu naše djece plesača i glumaca već i roditelja i vjerne publike, kazala nam je Jurišić.

Nakon druge izvedbe, ulomke će gestice izvoditi na plesnim nastupima u našem gradu, ali i na brojnim pozornicama.

Prvo sljedeće gostovanje je na punoljetnom Plesokazu u Požegi 2. ožujka, zatim Budućnost u Nama u travnju, Centar za kulturu Trešnjevka gdje sudjeluju na susretima plesnih ansambala, gostovanje u Makedoniji, Sisku, Šibeniku i Splitu...

Uz sve to priremaju nam i novu dramsko-plesnu produkciju zakazanu za lipanj 2019 godine.

Reci što misliš!