Kultura

snimanje spota za dječju tv

Zagrebačka pustolovina glazbenog studija "Libreto"

Zagrebačka pustolovina glazbenog studija

Jučer, 22. veljače Zadar su i svoj Glazbeni studio Libreto u hrvatskoj metropoli sjajno su predstavili članice i članovi popularnog Dječjeg zbora Libretići, i to najmlađa, srednja i starija skupina.

U Zagreb su se uputili kako bi u studiju Croatia filma, za program Dječje televizije i Top liste Dječje televizije u 2019. - oj godini snimili videospot za svoju autorsku skladbu JEDNO LJETO ZA NAS (Begović, Habuš/Begović, Habuš/Babić/Grancarić) koja je premijerno širokoj publici predstavljena na festivalu Mali Split na Prokurativama i već tada pobrala brojne simpatije i iskrene komplimente struke i publike.

Glazbeni studio "Libreto" na snimanju spota za Dječju TV Glazbeni studio "Libreto" na snimanju spota za Dječju TV

Dječjem zboru Libretići je ovo bio već osmi snimljeni spot za istoimenu Dječu televiziju s kojom njeguju odličnu suradnju, a svake se godine ponose time što čitava zemlja može kontinuirano u programu slušati i gledati njihove autorske glazbene uratke. 
Svakako da im prijaju i titule poput HITA LJETA, NAJ HITA te NAJ NAJ HITA koje su već osvojili, a prošle je godine njihova pjesma pod nazivom MOJ TATA VOLI ROCK AND ROLL osvojila visoko 4. mjesto u ukupnom plasmanu te 2., ako se uzmu u obzir samo zborovi, u konkurenciji glazbenika iz čitave zemlje.

"U Zagrebu nam je bilo čarobno! Veselo, razdragano, dinamično...
Djeca su svoj zadatak obavila odlično i više smo nego zadovoljni njihovim trudom, radom, angažmanom i ljubavlju prema svemu ovome što zajedno stvaramo.  Ovoga je puta baš svako dijete iz Zbora dobilo "priliku" gledati u "svoju kameru" jer smo snimali dvoje po dvoje, s dvije kamere, tako da su zaista dobili šansu da se iskažu, pjevanjem, plesnim pokretima i glumačkom ekspresijom. 

Jedva čekamo vidjeti finalni proizvod koji će, s obzirom na ekipu koja tamo radi, sigurno biti prekrasan, i obavezno nas svi pratite i podržite u programu Dječje televizije!

Pjesma JEDNO LJETO ZA NAS govori upravo o djeci iz našeg predivnog Zadra, djeci s mora kojima su ljeto, more i sunce gotovo kao upisani u njihov DNK. Uvijek ga jedva i s nestrpljenjem iščekuju, obožavaju sve morske radosti: kupanje, ronjenje, skakanje u more, igranje s prijateljima, sunčanja, šetnje... I voljeli bi da tome nikada ne dođe kraj a kada već i dođe - da se vrati što prije.

Tako je i s ljetom u u našim srcima - to je ono divno stanje kada je u nama sve sjajno, blistavo, toplo i milodarno, kada se osjećamo najljepše i sve to što nosimo u sebi želimo obilato podijeliti s drugima. Mi upravo tako i odgajamo sve svoje članove koje i zovemo - svojom drugom djecom.", kaže nam Ivana Habuš. 

A što LIBRETO očekuje u narednim mjesecima rada?

"U najkraćim mogućim crtama - snimanje novih pjesama, ovoga puta ne samo kao Dječji zbor Libretići. Naime, Stariju smo skupinu preimenovali u Vokalnu skupinu LIBRETO, a nju čine naše tinejdžerice. Mnogo je novih projekata pred nama, stoga je naša prva naredna stanica - glazbeni studio i snimanje novih materijala, što nas izuzetno raduje", zaključuju uvijek veseli i ponosni umjetnički voditelji, Dinko i Ivana.
 


Reci što misliš!