Kultura

četvrtak, 21. ožujka

Koncert Osnovne glazbene škole sv. Benedikta

Koncert Osnovne glazbene škole sv. Benedikta

Osnovna glazbena škola sv. Benedikta iz Zadra, čiji osnivač su Benediktinke sv. Marije, slavi Dan škole 21. ožujka, na blagdan preminuća sv. Benedikta, a ujedno i prvi dan proljeća.

Dva su to simbola života i rada Škole: početak nebeskog, vječnog života u sjedinjenju s Gospodinom osnivača benediktinskog reda, sv. Benedikta, te početak najaktivnijeg godišnjeg doba, u kojemu se sve u prirodi budi i napreduje, što ujedno simbolizira i napredak u stečenim znanjima i vještinama naših učenika, te najavu pojačane aktivnosti prema završetku nastavne godine.

- Nakon prošlogodišnje proslave desete obljetnice postojanja i rada Škole, u jedanaestoj nastavnoj godini nastavljamo s tradicijom obilježavanja Dana škole svečanim koncertom učenika, koji će se ove godine održati u srijedu, 20. ožujka, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, s početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je slobodan i ovim putem pozivamo svu zainteresiranu javnost da nam se pridruži, te svojim aplauzom podrži naše male glazbenike.

Bogat program ovogodišnjeg Svečanog koncerta učenika povodom Dana škole započet će predstavljanjem šestero naših ovogodišnjih natjecatelja, osvajača prvih i drugih nagrada na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika „Mladi Padovec“ u Novom Marofu i 57. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Dubrovniku. U nastavku, publika će imati priliku doživjeti nastup polaznika predškolske glazbene skupine, školskog zbora, te učenika svih instrumenata koje podučavamo u školi, a to su: glasovir, harmonika, violina, gitara, harfa, oboa, flauta i klarinet.

Sutradan, 21. ožujka, na sam Dan škole, u 18 sati, u crkvi sv. Marije, učenici Škole zajedno s roditeljima i obiteljima, učitelji i osnivačice Škole, benediktinke sv. Marije i sva zainteresirana javnost, slavit će zajedničko sveto misno slavlje, najavio je Igor Cecić, ravnatelj.


Reci što misliš!