Kultura

19. ožujka u gkzd

Književni susret s francuskim pjesnikom Jean-Pascal Dubostom

Književni susret s francuskim pjesnikom Jean-Pascal Dubostom

U utorak 19. ožujka 2019. u Gradskoj knjižnici, s početkom u 18 sati, održat će se književni susret s francuskim pjesnikom Jean-Pascal Dubostom, sudionikom ovogodišnjeg Goranovog proljeća, tradicionalnog pjesničkog festivala koji se održava u spomen na Ivana Gorana Kovačića.

Jean-Pascal Dubost (1963.) suvremeni je francuski pjesnik koji je objavio desetak zbirki poezije, redovito objavljuje književne kritike u nizu francuskih književnih časopisa, vodi radionice pisanja, organizira festival suvremenog pjesništva te sudjeluje u brojnim drugim aktivnostima vezanim uz promociju pjesništva.

Razgovor s Jean-Pascalom Dubostom moderirat će Marija Spajić i Mirna Sindičić Sabljo s Odjela za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru, a simultano će ga prevoditi Matea Krpina. U sklopu književnog susreta održat će se i recital poezije u izvedbi studenata francuskog jezika i književnosti Sveučilišta u Zadru te dodjela nagrade za najbolji studentski prijevod s francuskog jezika. 

U organizaciji susreta sudjelovali su Odjel za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru, Gradska knjižnica Zadar i Hrvatsko-francuska udruga Zadar.

f0d08ce5463e2cfdfc05b814c25d2c43.jpg?v=2

Reci što misliš!