Kultura

najavljujemo

U središnjem programu "Zadar čita" susreti s piscima, manifestaciju otvara književni kviz

U središnjem programu

U središnjem programu "Zadar čita" i ove godine bit će večeri s gostima, susreti s piscima, a manifestaciju 25. ožujka otvara književni kviz uz nagrade naklade Fraktura.

PROGRAM (središnji dio):

25. ožujka u 11 sati  – Otvorenje manifestacije.

Prilikom otvorenja manifestacije održat će se književni kviz na kojem sudjeluju korisnici Knjižnice, podijeljeni u pet skupina. Pobjednička skupina bit će nagrađena knjigama koje daruje izdavačka kuća Fraktura. Voditelj kviza je knjižničar Ante Kolanović, a u pripremi sudjeluju djelatnici Gradske knjižnice Zadar. 

U program su uključeni učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar izradom scenografije Obrisi brojeva  te učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar pripremom i posluživanjem slastica u obliku brojki. U ulaznom dijelu Knjižnice postavljena je izložba Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti – Marin Getaldić - pogled u novo doba. Autorica izložbe je dr. sc. Marijana Borić.

25. ožujka u 19,00 sati  –  Književni susret s Ivanom Šojat

Razgovor s književnicom moderiraju izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević s Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru te doc. dr. sc. Sanja Knežević s Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru.

26. ožujka u 19,00 sati  –  Književni susret s Nebojšom Lujanovićem

Razgovor s književnikom moderiraju izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević s Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru te izv. prof. dr. sc. Miranda Levanat-Peričić s Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru.

27. ožujka u 19,00 sati  –  Književni susret sa Zoranom Predinom

Razgovor s književnikom moderira Ante Kolanović, djelatnik Gradske knjižnice Zadar. 

28. ožujka u 19,00 sati  –  Sinj i alka

Predstavljanje knjige Sinj i alka: priče o ljudima i događajima autora Jakova Žižića. U predstavljanju sudjeluju: Ivica Radoš, novinar i publicist; prof. dr. sc. Vanda Babić s Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru te Jakov Žižić, autor knjige. Susret moderira dr. sc. Denis Vekić. 

29. ožujka u 19,00 sati  –  Desetka – 10 godina udruge Zadarski pisci

Članovi udruge ZaPis, uz prigodni književni program, obilježit će deset godina djelovanja te predstaviti svoj kontinuirani rad.

30. ožujka u 11,00 sati  –  Književni susret s Mirjanom Mrkela

Predstavljanje zbirke pjesama Mi smo dva svijeta autorice Mirjane Mrkela. U predstavljanju sudjeluju Valentina Mlađen, Vinko Radovčić te Mirjana Mrkela, autorica knjige.

Sva događanja odvijaju se u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.

Program ostalih događanja bit će objavljen u tjednu od 18. ožujka. 


Reci što misliš!