Kultura

napokon

Informatizacija prijava javnih potreba u kulturi Grada Zadra

Informatizacija prijava javnih potreba u kulturi Grada Zadra
Bojan Bogdanić

Upravni odjel za kulturu i sport Grada Zadra se modernizira. Osim izrade Strategije za kulturu Grada Zadra, novost je i uvođenje informatiziranog sustava za prijave javnih potreba u kulturi Grada Zadra.

Od kada je na mjesto pročelnika Radovana Dunatova stupila v.d. pročelnika UO za kulturu i sport, Dina Bušić, koja je u gradsku upravu stigla s mjesta ravnateljice Koncertnog ureda Zadar, primjetne su i promjene na web stranici Grada Zadra, u njezinom resoru.

Ažurno se objavljuju najave za brojna kulturna događanja u našem gradu, poput izložbi, promocija knjiga, manifestacija, predstava... sve je to još jedan pokazatelj koliko je ovaj grad prepun potencijala, događanja i inicijativa koje treba nekako skenirati i umrežiti.

Grad Zadar, poručuje Dina Bušić, otvara se politici uključivanja i uvažavanja te komunikacije. U 2019. godini Grad je osigurao nešto više od 3 milijuna kuna za rad udruga u kulturi.

Stoga će Odjel za kulturu i sport pokušati poboljšati svoje ''kotačiće'', modernizacijom i umrežavanjem institucija i udruga, a jedan značajan korak je informatizacija prijava javnih potreba u kulturi Grada Zadra.

- Radi se o priključivanju na sustav POTPORA PLUS kojeg je razvila Zaklada za razvoj civilnog društva. Radi se o sustavu koji je u potpunosti prilagođen svim potrebama korisnika proračuna Odsjeka za kulturu te ih vodi kroz proces prijave, ali i izvještavanja kao i pravdanja troškova. Korištenje Potporu plus olakšat će cijeli proces prijaviteljima, djelatnicima našeg upravnog odjela te kulturnom vijeću. Smanjit će se količina papirologije, izoštrit će se kriteriji odabira, svi kriteriji i parametri postat će puno jasniji. Ovih par tjedana u tijeku je edukacija naših djelatnika, a kad budemo spremni, organizirat ćemo radionice za naše korisnike. Korištenje Potpore plus u potpunosti je besplatno te ga Zaklada ustupa Gradu Zadru kao korisniku, bez naknade. S korištenjem Potpore plus krećemo kad i s objavom javnog poziva koji obično ide u listopadu, najavila je Bušić.


Reci što misliš!