Kultura

loša odluka popularne spisateljice

Gay objava J.K.Rowling nije impresionirala fanove

Gay objava J.K.Rowling nije impresionirala fanove
Steve Parsons/Press Association/PIXSELL

Objava J.K.Rowling da su dva lika iz "Harryja Pottera" u gay vezi izazvala je bijesne reakcije, a neki obožavatelji optužuju je da svoje knjige prilagođava društvenim trendovima.

Britanska spisateljica je 2017. otkrila da je Albus Dumbledore, ravnatelj škole čarobnjaštva u Hogwartsu zaljubljen u kolegu čarobnjaka Gellerta Grindelwalda.

Dodala je da njihov odnos već desetak godina ima i "seksualnu dimenziju", izazvavši kritike na društvenim mrežama da se dodvorava LGBT zajednici.

"Mogla si Dumbledorea/Grindelwalda napraviti gayevima kad si pisala knjigu i pravila filmove", napisao je jedan obožavatelj na Twitteru.

Retroaktivni kontinuitet ili "retcon", kada autori naknadno mijenjaju originalni tijek priče kako bi bili u korak s modernim staajalištima, postao je vrlo čest.

Studio Marvel tako se našao na udaru zbog toga što je glavni lik u posljednjem filmu "Captain Marvel" žena, iako je bio muškarac u seriji na kojoj se film temelji.

Pa ipak, ima i onih obožavatelja koji su zahvalili ultrabogatoj spisateljici na uvođenju različitosti u svijet Harryja Pottera.

"Odlučila sam se usredotočiti na napredak, vaši nam likovi pomažu da sazrijemo i razmišljamo", napisao je drugi fan na Twitteru.


Reci što misliš!