Kultura

18. travnja u gkzd

Stjepo Martinović otkriva nam tko su "Frankensteinova braća"

Stjepo Martinović otkriva nam tko su

U četvrtak, 18. travnja, u Gradskoj knjižnici, održat će se predstavljane romana poznatog novinara Stjepa Martinovića. Početak je u 19 sati.

U promociji sudjeluje slobodna glumica Mada Peršić.

Dugogodišnji novinar, iz ljubavi prema glazbi skladatelj mediteranskih balada i dizajner trzalačkih instrumenata, Stjepo Martinović rođen je 10. travnja 1945. u Dubi, u Konavoskim brdima.

U drugoj godini života seli s roditeljima u Cavtat, gdje pohađa osnovnu školu, te upija znanja o moru i njime oblikovanim ljudima, spoznajući kulturnu tradiciju Sredozemlja i umijeće razumijevanja legende. Nakon gimnazije u Dubrovniku, godine 1970. završava studij filologije u Beogradu, u Zagrebu se 1973. zapošljava u marketingu, a godinu nakon toga upisuje studij novinarstva.

U kolovozu 1975. počinje raditi u Vjesnikovoj kući – kao reporter, urednik, komentator, gl. urednik… Prvo u revijama, a potom, do kraja 1994. godine, u dnevniku Vjesnik.

Od 1995. bavi se političkim marketingom, radi kao sindikalni savjetnik, načelnik odjela MEI i savjetnik ministra za europske integracije, te urednik nautičkih publikacija i promotivnih materijala… da bi 2007. počeo pisati beletristiku. Zbirka pripovjedaka Oči svete Lucije izdana 2009. godine, njegovo prvo objavljeno književno djelo, nagrađeno je priznanjem Društva hrvatskih književnika ‘Slavić’, kao najbolja debitantska proza u Hrvatskoj 2009. godine. Također je dobitnik nagrada za kratku priču ‘Fran Galović’, 2012. godine, ‘Broda priča’ za 2013. i ‘Turopoljska poculica’ za 2014. godinu.

Ulaz je slobodan!


Reci što misliš!