Kultura

3300 fotografija

Rekordan odaziv na foto natječaj ''Volim svoju županiju''

Rekordan odaziv na foto natječaj ''Volim svoju županiju''
Mato Zeman

Ovogodišnji odaziv na foto natječaj ''Volim svoju županiju'' srušio je rekorde od prijašnjih godina – u zadnjem tjednu natječaja brojimo više od 3300 prijavljenih fotografija!

Četvrti krug foto natječaja „Volim svoju županiju“ izazvao je najveći interes dosad s više od 3300 prijavljenih fotografija. Natječaj je otvoren do 22. travnja, a najbolje fotografije iz svake županije ući će u postav putujuće izložbe koja će biti predstavljena diljem Hrvatske.

Foto natječaj ''Volim svoju županiju'' priča priču o ljepotama Lijepe Naše od 2016. godine kada je nastao kao pilot projekt kojemu je cilj promocija ljepota Republike Hrvatske, ali iz perspektive profesionalnih i amaterskih fotografa – žitelja svoga kraja.

Podsjetimo, autori mogu predati maksimalno tri fotografije, jednostavnom registracijom na https://www.volimzup.hr/  

Glavne nagrade, GoPro 7 Silver i White digitalne sportske kamere, dodjeljuju se u dvije kategorije:

  • Najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija na čijem je čelu Marija Milin, profesionalna fotografkinja. Ostali članovi su stručnjaci iz odnosa s javnošću: Ivana Gusak-Galić (Osječko-baranjska županija), Kristijan Toplak (Virovitičko-podravska županija) i Karlo Frljužec (Krapinsko-zagorska županija)

  • Najbolja fotografija prema broju glasova prikupljenih putem Facebook-a. Glasati možete unutar aplikacije na odabranoj fotografiji pritiskom na „Sviđa mi se“ gumb koji se nalazi ispod fotografije. Isto tako, ispod fotografije se nalazi opcija dijeljenja fotografije na društvenim mrežama.

U očekivanju novih pobjednika, u galeriji možete pogledati najbolje prošlogodišnje fotografije.


Reci što misliš!