Kultura

mi djeca s kolodvora zoo

"Igrajmo se" izvodi kultno djelo književnosti za mlade

Kazališna udruga „Igrajmo se“ Zadar premijerno izvodi djelo ''Mi djeca s kolodvora Zoo'' redateljice Lucije Dovranić. Premijera nas očekuje 16. svibnja u 20 sati.

Mi djeca s kolodvora Zoo potresna je priča koja prati život mlade djevojke Christiane F. koja je odrastajući sedamdesetih godina u Berlinu upala u vrtlog droge. U predstavi sudjeluju dvije starije grupe „Igrajmo se“ (5. - 8. razred i srednjoškolci) koji su kroz 4 mjeseca rada s mentoricom Lucijom Dovranić "gradili" svoj prikaz Kolodvora Zoo. Glumci su se na razne načine upoznavali s tekstom te kroz različite vježbe prikazali vlastito viđenje života mlade Christiane, njezine obitelji i prijatelja.

Predstava nas suočava s teškim problemima poput ovisnosti, nasilja u obitelji i maloljetničke prostitucije, a pokušava odgovoriti i na pitanje koje su to današnje ovisnosti. U 60 minuta upoznat ćemo se sa surovim svijetom berlinske mladeži sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Predstava je namijenjena uzrastu od 7. razred osnovnih škola.

Redateljica Lucija Dovranić, video pripremio Leo Dovranić, scenograf  John Čolak, majstor svjetla Frane Papić, majstor tona Luka Klečina. Za grafička obradu zaslužna je Martina Štrkalj.


Reci što misliš!