Kultura

"sve o ženama"

Sveučilište i Matica hrvatska priredili izvedbu Gavranove predstave

Sveučilište i Matica hrvatska priredili izvedbu Gavranove predstave

Kao znak uspješne višegodišnje suradnje jučer su Sveučilište u Zadru i Matica hrvatska za svoje djelatnike i članove u Kazalištu lutaka Zadar priredili izvedbu komedije Mira Gavrana "Sve o ženama".

Uoči predstave u Rektoratu Sveučilišta u Zadru održan je sastanak rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican s predsjednikom Matice hrvatske prof. dr. sc. Stipom Boticom i njegovim suradnicima.

Sveučilište u Zadru i Matica hrvatska imaju plodonosnu suradnju u području izdavaštva i znanstvenom radu, zbog čega je rektorica Vican baš ove godine na Danu Sveučilišta zadarskom ogranku uručila zahvalnicu.

- Vrata Sveučilišta uvijek su vam otvorena, moramo se spajati i više raditi, rekla je rektorica Vican uvaženim gostima.

Kazališna predstava bila je vrhunac dana u kojem se vodstvo Matice sastalo s predstavnicima Zadarske županije, Grada Zadra te ogranaka Zadarske i Šibensko-kninske županije.

- Imamo kulturne i kulturološke sadržaje za koje se vrijedi žrtvovati, raditi, unaprjeđivati ih, da bi naša hrvatska kultura  bila najprije naša. Nije sve što nas okružuje "naše". Prema mnogim stvarima imamo malo odstojanje. Sadržaji ovog tipa još više učvršćuju ovo "naše". Susret na Sveučilištu također nam je pokazao da su dobrodošle sve kulturne, znanstvene i druge ustanove koje rade na kulturnoj promidžbi i razvijanju kulture, rekao je Botica uoči početka predstave.

Inače, ovo je bila 85. izvedba komedije "Sve o ženama" u samo godinu i četiri mjeseca od premijere.

Predstavi je nazočio i autor Miro Gavran, inače istaknuti član Matice hrvatske, koji je nakon završetka s publikom održao kratak razgovor o predstavi.

 


Reci što misliš!