Kultura

gost na kvartu

Hrvoje Marko Peruzović: Volim se igrati i eksperimentirati, sintetizirati različita iskustva

Hrvoje Marko Peruzović: Volim se igrati i eksperimentirati, sintetizirati različita iskustva
Miranda Cikotic/PIXSELL

Na likovnoj koloniji u sklopu KvArt festivala od 14. do 22. lipnja imat ćemo priliku upoznati umjetnika Hrvoja Marka Peruzovića.

Rođen je 28.travnja, 1971. godine u Zagrebu. Završio je grafički odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu te diplomirao slikarstvo 1995. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (klasa prof. Ðuro Seder). Studijski je boravio u Parizu, Milanu, Veneciji i Beču. Član je HZSU-a (Hrvatska zajednica samostalnih umjetika) i HULU-a Split.

Živi i radi u Zagrebu i Bolu na otoku Braču.

- Moji slikarski interesi su prilično široki, to je rezultiralo i brojnim ciklusima koji nisu uvijek linearni, već se vrlo često odvijaju ciklički ili paralelno. Volim se igrati i eksperimentirati, sintetizirati različita iskustva u nove cjeline. Kad se zasitim jednog, prelazim na drugo. Upravo je to razlog zašto mi je ponekad teško opisati svoje slikarstvo u par riječi.

Često se čini kao da pojedine slike nije slikao isti autor, ali ipak se osjeća nešto što im je zajedničko. Raspon mojih tema kreće se od akta, ljudske figure, biljnog i životinjskog svijeta, sakralnih motiva, simbolističkih kompozicija pa sve do apstrakcije s elementima geometrije, kaligrafije i snažne crtačke gestualnosti, kaže Peruzović.

Osim slikarastva bavi se klasičnom grafikom, ilustracijom, skulpturom i fotografijom, a posebno oduševljava svojim pjesmama koje objavljuje svakodnevno na Facebooku. Izlagao je na tridesetak samostalnih izložbi kao i na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. 


Reci što misliš!