Kultura

zapis na kvartu 2019.

Nema ništa bez kvarta!

Nema ništa bez kvarta!
Bojan Bogdanić

Zadarski pisci okupljeni u ZaPisu u našem gradu i županiji aktivno djeluju već punih deset godina. Iva Pejković, autorica brojnih članaka, literarnih radova i predsjednica udruge ZaPis, najavljuje gosta Damira Karakaša i objašnjava što za nju znači Kvart.

Kvartart festival započinje 14. lipnja iza Gradske knjižnice Zadar. 

Damir Karakaš, književnik najpoznatiji po zbirci priča Kino Lika, koji je nedavno objavio hvaljeni roman Proslava, gostuje na KvART-u na poziv udruge ZaPis.

Zadarski pisci okupljeni u ZaPisu u našem gradu i županiji aktivno djeluju već punih deset godina.

"Sve se događa u kvartu, i prvi basket i prvi poljubac i prvi ples, nema ništa bez kvarta. Da bi grad postao kreativan, treba mu samo sloboda, prostor, i onda će samo - spread the wings and fly away", poručuje predsjednica udruge Iva Pejković koja u kratkom videu govori o svom kvartu i najavljuje gostovanje:

Razgovor s Damirom Karakašem oko novog romana i mnogočega drugog održat će se 16. lipnja na lokaciji iza Gradske knjižnice Zadar od 20 sati.

Udruga Zadarskih pisaca ZaPis na ovogodišnjem KvartArt festivalu sudjeluje i kroz program Blackout poezija u subotu, 15. lipnja od 19 sati. O čemu se radi? 

Riječ je o interesantnom načinu inspiracije. Imate novine, kataloge, stripove, imate tekstualni predložak a na vama je da u njemu nađete - poeziju! U tome pomaže crni marker, a kada mašta proradi, poezija postaje i likovno remek djelo. 


Reci što misliš!