Kultura

subota na festivalu

Zvukovi kvarta, zvukovi i gluma u KvArtu

Zvukovi kvarta, zvukovi i gluma u KvArtu
B. Bogdanić

Subota poslijepodne na KvArtu nastavila se u veseloj atmosferi i druženju uz nekoliko ''točaka'' na kojima su se odvijale radionice, s naglaskom na stvaranje pokreta i zvuka.

Svi oni koji su imali želju iz prve ruke doznati kako balansirati na nečijim ramenima našli su se uz Circo art, plesnu i akrobatsku udrugu koja je u KvArtu prezentirala svoje vještine plesa, akrobacije i vježbi snage. ZaPis-ovci su stvarali ''Blackout poeziju'', a likovna umjetnost procvjetala je u KvArtu zahvaljujući Hrvatskom društvu likovnih umjetnika Zadar koji su uz svoje goste organizirali likovnu koloniju - možete im se pridružiti do srijede.

14f3b68af63ee39644fec6028c374155.jpg?v=2Posebna glazbena radionica održana je u Menzi (skateparku) pod nazivom "Zvukovi Kvarta". Vodi  je Nela Brown, Zadranka koja živi i radi u Londonu gdje radi na University of Greenwich. U Londonu je i studirala jazz i glazbenu produkciju te djelovala kao skladateljica i oblikovateljica zvuka u mnogim zapaženim međunarodnim projektima u teatru, dokumentarnom filmu, plesu.

Večer je protekla u znaku kazališta i dobre svirke - u Žutinelu je udruga "Igrajmo se" predstavila adaptaciju kultnog romana za mlade "Mi djeca s kolodvora Zoo". Režiju potpisuje Lucija Dovranić.

Predstava nas suočava s teškim problemima poput ovisnosti, nasilja u obitelji i maloljetničke prostitucije, a pokušava odgovoriti i na pitanje koje su to današnje ovisnosti.

Potom je na red došao još jedan glazbeni gost KvArta, J. R. August, jedan od najzapaženijih mladih hrvatskih kantautora, koji posjeduje enigmatičan stil, a njegove pjesme razotkrivaju u se u suptilnim, ali snažnim notama klavira.

 


Reci što misliš!