AKTUALNO

"Okupacija Korane" - bendovi, slikari, fotografi, plesači, performeri i brojni građani družili se na Korani i još jednom poručili - NE zidu

Subota je na Korani bila u znaku manifestacije "Okupacija Korane" koju je organizirala Građanska inicijativa "Spasimo Koranu" - isprva zamišljena kao prosvjedno okupljanje, prerasla je u svojevrsnu zahvalu građanima na izuzetnoj potpori borbi protiv nelegalnog zida na kupalištu. U subotu je broj potpisa na peticiji prešao i 3.000, a da je Korana i mamac drugima, ali i u srcu ne samo Karlovčana pokazalo je i dosta potpisa Zagrepčana koji su došli na kupanje u Karlovac.

Tijekom cijelog dana na Korani su se od betonskog mosta do slapa događali umjetnički performansi, svirke, radionice, natjecanja... Dinko Neskusil predstavio je još jednom svoju KAfotku na sjajan način, uz izložbu fotografija nekadašnjih kupača i kupačica na Korani, Aleksandra Podrebarac, pak, predstavila se ciklusom fotografija Korane u novijim vremenima, ali i u drugim godišnjim dobima što je bilo zanimljivo vidjeti u vrućem i sparnom danu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja organizirala je još jednu atraktivnu radionicu, na kojoj su nastala nova umjetnička djela, posjetitelji su se mogli oprobati u slacklineu, ali i naučiti ponešto o "bebonošenju".

Atraktivne plesne performanse izvele su Vera Mitrović Vrbanac te Melita Spahić i Maja Kovač, a svirali su Goran Ilić (čija je pjesma "Mi smo grad" dobila vjerojatno i daleko najtopliji i najglasniji aplauz), Bob Milan, Ichabod, Mark Elliot Chance i Nos Tress. No, pridruživali su se i drugi koji su se našli na Korani pa je nekoliko stvari odsvirao i Martin Ladika, nastupili su break dance plesači...

Održano je i natjecanje u skokovima u vodu za mlađe od 18 godina, na kojem su karlovački klinci pokazali zaista zavidno umijeće - na kraju su i Sven Anić i Mihael Milosavljević osvojili maksimalnih 20 bodova od žirija, koji je ipak za nijansu dao prednost Svenu, no nagrade Paviljona Katzler primili su svi sudionici.

Zabavni koranski kviz izazvao je velik interes - teme su bile Karlovac, Korana i zidovi, a nakon 30 pitanja najuspješniji je bio Saša Lenuzzi.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!