Kultura

najave

Zadarsko kazališno ljeto uz dvije premijere: "Alisa i Bijeli zec" i "Kabanica"

Zadarsko kazališno ljeto uz dvije premijere:

Danas je predstavljen program koji HNK Zadar priređuje tijekom srpnja i kolovoza, Zadarsko kazališno ljeto, i to u svojem 25. izdanju.

Otvorenje će biti 28. lipnja izvedbom "Brodolomki" Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra, a održat će se u Kazalištu lutaka Zadar u 21 sat.

Najavljene su i dvije premijere. Alisa i Bijeli zec 11. srpnja u režiji Sanje Petrovski i Marije Šarić Ban te 31. srpnja Kabanica u režiji Vinka Radovčića.

Dramatizaciju potpisuje Sunčica Sodar, a kostimografiju Anita Goreta. Drama je glasan protest protiv ugnjetavanja ''malog čovjeka'', protiv nepravde i socijalne nejednakosti.

"Dolaze nam Lovro Ivanković, Toma Medveščak, Luka Barešić, Domagoj Nižić, Deni Sanković i Matino Antunović. Na nama je velik zadatak, ali i izazov prenošenja ove velike pripovijetke na scenu. Elementi koje ćemo koristiti u dramatizaciji su ruski realizam i postmoderan apsurd", najavio je redatelj Radovčić.

cc2b69249a11c07a5778361bf358a1b6.jpg?v=2

Program se održava na otvorenim lokacijama grada Zadra (Lapidarij Narodnog muzeja Zadar, Muzej antičkog stakla) i u HNK Zadar i KLZ Zadar.

U sklopu ljetnih događanja ne propustite ovogodišnji Jazz and blues festival.

3bebffe83682ae79bb8cadca7a1b5d06.jpg?v=2PRODAJA ULAZNICA 

- Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13 h
- Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka
- Online: www.croatia-tickets.hr


POPUSTI

Kupnjom ulaznice za programe 25. Zadarskog kazališnog ljeta ostvarujete pravo na 50 % popusta na ulaznicu u Muzeju Antičkog stakla i 20% popusta na suvenire iz ponude muzeja.


Reci što misliš!