Kultura

kvartart2019.

DJ radionicu vode Jan Kinčl i Nina Maštruko

DJ radionicu vode Jan Kinčl i Nina Maštruko
S. Sklepić

19. i 20. lipnja na KvartArt festivalu očekuje nas zanimljiva DJ radionica.

Radionica će se sastojati od tehničkog znanja - osnove zvuka, mikseri, gramofoni, plejeri, spajanje opreme i sve što je potrebno za svladati osnove koje se mogu kreativno kombinirati.

Raspravljat će se o dva aspekta DJ-anja: tehnici i selekciji. Drugi dio radionice posvetit će se vještini slaganja mikseva. Tu dolazi do izražaja kreativnost u DJ-anju, odnosno kako složiti priču/kolaž od selekcije pjesama. Kao naučiti pravila, te ih zaboraviti i krenuti tražiti svoj stil!

DJ i producent Jan Kinčl iza sebe ima gotovo dva desetljeća rada na regionalnoj i lokalnoj techno/house sceni, a najprepoznatljiviji je kroz svoj deep house/jazz duo Jan Kinčl & Regis Kattie, koji stvara plesne, melodične live setove bazirane na principima jazz improvizacije.

Nina Maštruko, Babilonska, zadarska je DJ-ica sa zagrebačkom adresom. Organizatorica je ZEZ Festivala koji se bavi eksperimentalnom glazbom i sound artom. Proteklih 5 godina redovito DJ-a po klubovima i događanjima u Zagrebu, a prošlo ljeto je puštala na InMusicu, Velvetu, Seasplashu, Grafittima na Gradele i Ferragostu.


Reci što misliš!