Kultura

Mi nosimo zelen venčec

Ansambl LADO večeras na bazenu Ilirije u Biogradu n/M

Ansambl LADO večeras na bazenu Ilirije u Biogradu n/M
Bojan Bogdanić

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado večeras se predstaviti vokalno-instrumentalnim koncertom pod nazivom „Mi nosimo zelen venčec“ na bazenu Ilirije s početkom u 21.30 sati.

Program koncerta osmislio je Ladov glazbeni voditelj dirigent Bojan Pogrmilović kako bi se publici pružio uvid u bogatstvo i raznolikost hrvatskih tradicijskih instrumenata te posebice raznolikost vokalnih izraza u pojedinim folklornim zonama i njihovim užim područjima.

U sat vremena programa, biogradska će publika imati prilike uživati u izvedbama nekih od najljepših tradicijskih pjesama u obradama Emila Cossetta, Bože Potočnika, Marijana Makara, Ljube Stipišića Delmate i drugih.

Ansambl LADO od samih početaka pridaje iznimnu pažnju, ne samo plesnom, već i bogatom hrvatskom glazbenom izričaju. U 70 godina postojanja, iza Ansambla LADO je više od 5000 nastupa u Hrvatskoj i diljem svijeta za koje su osvojili brojne nagrade i nailazili na nepodijeljeno oduševljenje publike i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina.

Nemojte propustiti priliku poslušati i pogledati „live“ izvedbu spoja vokalno-folklorne glazbe i uživati u očaravajućim vokalima ansambla.


Reci što misliš!