Kultura

#ljetnokino

"Kino zonu" večeras otvaraju "Divlje priče"

Otvaranje ljetnog kina u Zadru ispred Kazališta lutaka Zadar 21. srpnja idealno je uz vatromet emocija "Divljih priča"!

Šest kratkih, britkih, crnohumornih, napetih priča, objedinjenih u nenadmašni omnibus, kultno ostvarenje argentinske kinematografije. „Divlje priče” definitivno su jedinstveno filmsko iskustvo, koje povezuje osvetu, ljubavnu obmanu, povratak prošlosti, životne tragedije i nasilje sadržano u svakodnevnom detalju. Sve to, čini se, vodi u propast, u neodoljivi užitak gubljenja kontrole.

Svaka od šest kratkih priča (Pasternak, Štakori, Najjači, Bombica, Prijedlog, Dok nas smrt ne rastavi) remek djelo je za sebe koje šokira, propitkuje te s kojim se lako poistovjetiti i strepiti do zadnjih trenutaka. Zajedno tvore dobro promišljenu cjelinu kritike ljudskih odnosa, ega i pohlepe.

Nagrade i nominacije: 54 nagrade i 46 nominacija od kojih se ističu nagrade BAFTA za najbolji film izvan engleskog govornog područja 2015. i najbolji film Sarajevo film festivala 2015. te nominacija za nagradu Oscar u kategoriji najbolji strani film iste godine.

Film je na rasporedu u 21h, a blagajna na lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića, ispred Kazališta lutaka Zadar) otvara se u 20.15.

Cijena ulaznice je 20 kn, a moći će se kupiti i programska knjižnica sa opisom i rasporedom svih filmova ovogodišnjeg ljetnog kina za 10 kn.


Reci što misliš!